AMiT rozšiřuje výrobní kapacity

Společnost AMiT rozšiřuje své výrobní kapacity, koupila 100 % podíl firmy Top Power

Leader v segmentu vývoje a výroby řídicích systémů a elektroniky pro dopravu a průmyslovou automatizaci, česká společnost AMiT, koupila firmu Top Power, jenž vyrábí, osazuje, testuje a montuje elektroniku. Výši transakce se obě strany rozhodly nezveřejňovat.

Dynamický růst společnosti AMiT vyžaduje vyšší výrobní kapacity. Tou disponuje společnost Top Power, což dává jejich spojení zásadní strategický smysl. „Především naše zahraniční zakázky rostou vysokým tempem. Abychom mohli plynule vstupovat na další trhy, musíme našim zákazníkům garantovat maximální výrobní kapacity. Rozhodnutí koupit firmu, která má velké zkušenosti a zázemí, pro nás znamená, že do nové výroby můžeme naskočit téměř ihned. Můžeme nejen navýšit kapacitu, ale i lépe garantovat dodací lhůty a logistický řetězec,“ uvádí Aleš Krutina,  generální ředitel společnosti AMiT.

Divize AMiT Automation bude mít nyní vlastní výrobu, zvýší celkové výrobní kapacity a uspoří některé náklady. Dosavadní výroba v Praze bude i nadále pokračovat a bude okamžitě těžit z uvolněných kapacit pro divizi Transportation. Výrobní kapacity ve Voticích budou dále využívány i pro stávající zákazníky a partnery firmy Top Power. „Rozvíjíme obory, které mají celosvětově obrovský potenciál. Dnes patříme mezi špičku svého oboru především díky kontinuálním investicím do nových technologií, posilování našich vývojových, výrobních i servisních kapacit. Rozvoj bude dále probíhat i ve Voticích, kde již nyní vidíme prostor pro další investice a rozvoj výroby. Těšíme se na nové kolegy a práci na zajímavých projektech AMiTu, které naše stávající i nově nabyté zaměstnance v nejbližší době čekají,“ dodává Krutina, pod něhož se nově nabytá společnost Top Power zařadí.

(tisková zpráva 14.8.2024)

 

 

Dne 30. srpna 2024 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal ve zjednodušeném řízení rozhodnutí o povolení spojení soutěžitelů, v jehož důsledku společnost AMiT Holding, spol. s r. o., získá možnost výlučně kontrolovat společnost Top Power, s. r. o.

 

Publikováno v Novinky | 30. 8. 2024